Je ziet een hele mooie bloem en rent er enthousiast naar toe. Als je haar al niet per ongeluk hebt vertrapt, pluk je haar om beter te bekijken. Ze is zo mooi, dat je haar wil meenemen en thuis in een vaasje zetten en bewonderen. Hoe lang denk je dat deze bloem zo mooi blijft?

Het kan ook anders.

Je ziet dezelfde mooie bloem en gaat er beheerst op af en gaat door je knieën om haar goed te bekijken. Wat is ze mooi! Je onthoud goed waar ze staat en gaat er regelmatig naar toe om haar te bewonderen. Als het nodig is geef je haar een beetje water. Je probeert de omgeving schoon en veilig te maken en houden, zodat ze in alle pracht kan bloeien en niet vertrapt wordt door onoplettende voorbijgangers. Dat is jouw mooie bloem. Het voelt alsof ze voor jou bloeit. Als je deze bloem dichter bij jezelf wil gaan houden, ga je je eerst eens verdiepen in de perfecte omstandigheden voor haar om te overleven. Wil ze in de zon, halfschaduw of uit de zon staan en kun je haar dit bieden? Heeft ze veel of weinig water nodig? Welke pot staat haar het best of wil ze in de tuin, in de volle grond?

Neem je tijd om te leren over haar en pas als je het zeker weet ga je haar verplaatsen. Wees perfect voorbereid en zorg dat je goed materiaal meeneemt. Allereerst maak je haar omgeving schoon en vrij. Zorgvuldig graaf je haar uit de stevige grond en probeert hierbij om de diepste en kleinste wortels niet te beschadigen. Na een veilige rit naar huis, zet je je bloem op de plaats waar ze thuishoort.

Het spreekt voor zich dat dit niet het einde van de klus is. Deze bloem heeft natuurlijk wel aandacht en verzorging nodig om te groeien en bloeien, maar op deze manier heb je een mooie basis gelegd om nog jaren te genieten van haar schoonheid.

Enne dames… dit geldt ook voor mannelijke bloemen die je graag dicht bij je wil hebben én houden! 😉