Hmmm, heerlijk.

Ik open mijn ogen en alles wat ik zie is een strak blauwe lucht. De zon krijgt alle ruimte en verwarmt mijn huid. Er waait een vriendelijk, verkoelend briesje. Dit kan ik wel nog wel even volhouden. Zonder veel moeite. Dit is genieten, genieten met hoofdletters.
Zo zou het leven ook moeten zijn. Geen wolkje aan de blauwe lucht, een heel leven lang. Jammer joh. Helaas gaat het in de realiteit altijd net even anders. Bij jou, bij mij en troost je, bij iedereen.
In ieders leven schuift er wel eens een wolk voor de zon. Kleine, schattige plukjes wolk, indrukwekkende stapelwolken of grote donkere onheilspellende wolken. Soms zelfs wolken tot aan de grond waardoor je geen hand meer voor ogen ziet en compleet gedesori├źnteerd raakt. Letterlijk. Ga in gedachten eens terug naar dat moment waarop voor jou het zicht op de rustige blauwe lucht weg was. Misschien zit je op dit moment in deze situatie. Doe je ogen eens dicht en probeer eens, in gedachten, op te stijgen. Klinkt zweverig, maar je mag hulpmiddelen gebruiken; een lift, een luchtballon, vliegtuig of raket. Probeer maar eens. Als je hoog genoeg gaat kom je vanzelf boven de wolken en zie daar: blauwe lucht. Al die tijd dat jij het niet zag, was de blauwe lucht er! Geniet van de blauwe lucht en besef dat de wolken, hoe groot en donker ook, weer voorbij drijven. Dan kan ook jij de blauwe lucht weer zien!
Vergeet je niet om er dan extra van te genieten?