Poeha.

Het is een bijzonder woord en het spookt al eventjes door mijn hoofd.
P O E H A.
Ieder mens beleeft ooit een fase in het leven waarbij de vraag naar voren komt: Waar gaat het nu eigenlijk écht over in het leven? Wie ben ik? Wat wil ik? Wat is belangrijk? Wat heb ik nodig?

Het laatste waar je dan, hopelijk, aan denkt is poeha. Alsjeblieft even geen poeha. Maar wat is poeha dan? Ik heb me er in verdiept en vind zonder moeite 43 betekenissen en synoniemen van poeha. Wauw!

Poeha: Ambras, Begankenis, Beroering, Blabla, Bluf, Bombarie, Commotie, Deining, Dikdoenerij, Drukdoenerij, Drukte, Drukte om niets, Grootspraak, Heibel, Heisa, Herrie, Kabaal, Kapsones, Keet, Koele drukte, Koude drukte, Lawaai, Leven, Omhaal, Omslag, Onnodige drukte, Onrustige aandacht, Ophef, Opschepperij, Opsmuk, Opwinding, Poerim, Reuring, Rumoer, Rumoer om niets, Soesa, Spats, Spektakel, Stampij, Stennis , Tamtam, Tumult, Vertoon

Ik vraag me af waarom er zoveel woorden zijn om hetzelfde omschrijven. Waarom willen we poeha? Het is natuurlijk wel een mooie manier om jezelf te etaleren. De buitenkant van jezelf laten zien en dat het liefst enorm opblazen. Het is een veilige bliksemafleider, al die poeha. We laten liever niet onze binnenkant zien.
Door je te openen voel je jezelf in het begin bloot en kwetsbaar. En toch kan ik iedereen aanraden om het eens te proberen. Leg je wapenschild neer, breek die muur af en kom van de toren. Heb vertrouwen, want alleen aan precies diezelfde binnenkant is uiteindelijk het ware geluk te vinden…

Ik ben vóór: noPoeha!

En… hoe stiller je wordt, hoe meer je gaat horen.